UP Türkiye Kampı - 2023
Kamp programında öğrencilerimiz seviye belirleme sınavı sonuçlarına göre kendi dil seviyelerine uygun sınıflarda, UP standartlarında yetkinlik sahibi akademik kadromuz ile birlikte haftada 20 ders dil eğitimi almanın yanı sıra, 9-13 ve 14-17 şeklinde 2 farklı yaş grubuna yönelik aktivite ve atölye gruplarına dahil olmaktadırlar. Böylece derslerde öğrenilen teorik bilgi günlük hayatta pratiğe dökülebilmekte, eğer varsa ingilizceye karşı önyargı veya özgüvensizlik ortadan kaldırılmaktadır.
Türkiye başta olmak üzere Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan veya İran gibi bir çok farklı ülkeden öğrencilerin olduğu ve İngilizce ortak dilinin tüm kampa hakim olduğu çok uluslu kamp ortamında uzun yıllar sürecek arkadaşlıklar kurulmakta ve tüm bu süreç öğrenme ve gelişim dönemindeki öğrencilerimize dil gelişiminin yanında farklı kazanımlar da sağlamaktadır.
Kamp alanımızda izole bir ortam içerisinde, güvenlik ve sağlık tedbirleri çerçevesinde uygun koşullarda organize edilmektedir. 2022 yılında gerçekleşen kampımıza dair önemli ayrıntılara erişmek için buraya, kamp fotoğrafları ve videoları için buraya, öğrenci ve veli röportajları için ise buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca Neden UP?, Hakkımızda, Kalite Politikası ve Uzman Görüşleri başlıklı içeriklerimizi de incelemenizi öneririz. Web sitemizde yanıt bulamadığınız tüm sorularınız, kayıt işlemleri ve diğer tüm konulardaki iletişim talepleriniz için lütfen bize ulaşınız.
İngilizce Eğitimi
UP İngilizce Kampları’nda temel olarak hedefimiz kamp süreci boyunca öğrencilerin İngilizce pratik becerilerinin gelişmesi ve dile veya dil öğrenmeye karşı önyargılarının kırılmasıdır diyebiliriz. Bunu tamamen İngilizce konuşulan ve öğrencilerin İngilizce düşünme ve konuşmaya maruz kalacağı, izole bir kamp ortamı oluşturarak mümkün kılabilmekteyiz.
Hedefimizi gerçekleştirme noktasında uygulamalarımız dil gelişimini ağır ve yoğun bir müfredat ile sunmak şeklinde değil, İngilizcenin modern hayatın bir gerekliliği olduğu bilincini öğrencilere aşılayarak dil gelişimini eğlenceli ve motive edici yöntemlerle öğrenciye kazandırmak üzerinedir.
Bu konuda daha detaylı bilgi için İngilizce Eğitimi ve Konuşma Kulüpleri başlıklı içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.
Aktivite ve Atölyeler
UP İngilizce Kampları’nı bir dil okulundan ayıran en önemli farklılık sosyal aktivite ve atölye programlarıdır. Kamp programının izole bir ortamda ve konaklamalı şekilde organize edilmesi sebebiyle, tüm günü kapsayan planlamamızı öğrencilerimizin gelişimi odaklı değerlendirme imkanına sahibiz ve tüm programımız da bu hedef doğrultusunda planlanmıştır. Dolayısıyla öğrenciler, derslerde aldıkları teorik bilgiyi günün geri kalanında organize edilen aktivite ve atölyelerde pratiğe dökerek ve deneyimleyerek pekiştirme imkanı bulmaktadır.
Aktiviteler ve atölyeler öğrencilerin ilgi ve bilinç düzeylerine uygun şekilde tasarlanmıştır ve yaş gruplarına uygun şekilde, onları motive edecek ve katılımlarını sağlayacak yaygın öğrenme metotları ile sunulmaktadır. Bu süreçte ders dışı aktivitelerde rol model pozisyonunda kamp liderlerimiz ve koordinatörlerimiz, ders içi atölyelerde ise öğretmenlerimiz öğrencilerimize eşlik ederek ve onları yönlendirerek hedeflenmiş kazanımları elde etmelerine yardımcı olmaktadır.
Konaklama ve Beslenme
UP İngilizce Kampı Türkiye’nin doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da, sadece çocuklara yönelik hizmet sunan ve çocukların tüm ihtiyaçları gözetilerek tasarlanmış ve inşa edilmiş olan kendi kampüsünde organize edilmektedir. Konaklama ve beslenme de tesis bünyesinde sunulmaktadır.
Öğrencilerimizin konaklamaları 7/24 gözetim altında, kamp liderleri ve koordinatörlerinin refakatinde sağlanmaktadır. Kamp lideri, koordinatörler ve öğretmenlerimiz aynı tesis bünyesinde konaklamaktadır. Hotel odalarımız 3 kişilik olup, özel banyo ve tuvalet her oda bünyesinde mevcuttur. Ranza sistemi değil, tek kişilik konforlu yataklar tercih edilmektedir ve her türlü ihtiyacı karşılayan yüksek standartlar öğrencilerimize sunulmaktadır.
Beslenme programı, hizmet aldığımız beslenme uzmanımızın yönlendirmelerine uygun şekilde sadece öğrencilerimize özel olarak alternatifli menüler (sebze, kırmızı et veya beyaz et gibi) şeklinde günlük, mevsime uygun ve taze malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Standart olarak 3 ana öğün ve 2 ara öğün şeklinde sunulmaktadır. Ayrıca glüten alerjisi olan, diyet programı uygulayan veya vejeteryan beslenmeyi tercih eden öğrencilerimizin beslenme hassasiyetlerine uygun seçenekler de sunabilmekteyiz.
Beslenme programının sağlıklı beslenmeye özendirici olmasına özen gösterilmektedir. Örneklendirmek gerekirse şeker içeren zararlı ve gazlı içecekler yerine kombucha veya kefir gibi probiyotik besinler tüketime teşvik edilmektedir, ancak bu gibi konularda öğrencilerimize herhangi bir kısıtlama uygulanmamaktadır.
Ulaşım ve İletişim
Ulaşım için 2 farklı alternatif söz konusudur. Birincisi velilerin öğrencilerimizi kamp alanına veya Bursa’nın merkezinde bulunan buluşma noktamızda ekibimize teslim etmesidir. İkincisi ise İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Eskişehir, Bilecik, Manisa ve Balıkesir şehirlerinden öğrencilerimize özel araçlar (otobüs, minibüs) ile ulaşım sağlanması şeklindedir. Araç kalkış noktaları İstanbul için yurt dışından gelen öğrencilerimiz de olduğu için hava limanlarında, diğer şehirlerde ise yakın şehirlerden gelecek öğrencilerimiz olduğu için otogarlarda olmaktadır. Ulaşım konusuna ilişkin daha detaylı bilgi, kamp tarihi yaklaştığında kayıt yaptırmış olan öğrencilerimiz ve aileleri ile paylaşılmaktadır.
Kamp süresince iletişim süreci öğrencilerin motivasyonlarını bozmamak ve adaptasyonlarını dağıtmamak adına koordinatörlerimizin kontrolünde sağlanmaktadır. Öğrencilerimizden sahip oldukları şahsi telefonlar veya tabletleri toplayıp iletişim kısıtlamasına gitmiyoruz, ancak bu iletişim araçlarını kamp programlarına uygun ve doğru şekilde kullanmaları adına yönlendiriyoruz. Dersler ve aktiviteler esnasında ise gerekli görülmesi halinde kısa süreli kullanım kısıtlamaları söz konusu olabilmektedir.
Öğrencilerimizin aileleri ile iletişim kurmaları için kamp programımız içinde bu sürece ayrılan zaman dilimleri mevcuttur. Bununla birlikte koordinatör ve yönetim ekibimiz de ailelerimiz ile düzenli iletişim kurmakta ve gün aşırı bülten paylaşımı yapmaktadır. Bu bültenlerde o güne, önceki güne ve ertesi güne ait program detayları özet olarak yer almakta ve ihtiyaç duyulan bilgiler aktarılmaktadır. Kamp süresince velilerimizin 7/24 olarak koordinatör ve yönetim ekibimize ulaşabilmektedir.
Sağlık ve Güvenlik
Sağlık ve güvenlik konuları bizler için en öncelikli konulardır. Öğrencilerimizin 18 yaş altı olmaları sebebiyle organizasyon süresince tüm öğrencilerimizin sorumluluklarını üstlenmekteyiz, dolayısıyla hem sağlık hem de güvenlik konularında gereken tedbir ve ön hazırlıkları da en ince ayrıntısına kadar planlanmakta ve kamp süresince de çok katı ve net şekilde uygulanmaktadır.
Olası sağlık problemlerine ilişkin acil durum eylem planlarımız mevcuttur. Sağlık süreçlerine ilişkin daha ayrıntılı bilgi için Sık Sorulan Sorular sayfamızdaki Sağlık Hakkında Sık Sorulanlar başlığı altında açıklanmıştır. Daha ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Öğrencilerimiz güvenlik ile ilgili önlemlerimiz kapsamında kamp süresi boyunca kendi başlarına organizasyondan bağımsız hareket etmeleri ve/veya kamp alanından/hotelden ayrılmaları mümkün olmamaktadır. Sağlık problemi ya da farklı bir gerekçe ile organizasyondan ayrılması gereken öğrencilerimize tüm bu süreçte personelimiz refakat etmektedir. Tüm program süresince 7/24 gözetim ve kontrol söz konusudur, ayrıca 7/24 ulaşılabilir nöbetçi personelimiz tüm ihtiyaç anlarında öğrencilerimize ya da velilerimize gereken desteği sunmaktadır.
Fiyatlar, Kayıt ve Ödeme İşlemleri
Bu konuda detaylı bilgi için lütfen bize ulaşınız.